Lenen zonder loonstrook en geen toetsing!

Het wordt ons Nederlanders steeds makkelijk gemaakt om geld te lenen. Velen mensen zijn daar fel optegen.

Vroeger was het namelijk not-done om een lening aan te gaan. Tegenwoordig kan het niet meer anders. Studeren was al niet mogelijk zonder lening wanneer je ouders een gemiddeld inkomen hadden. Volgend jaar wordt studeren alleen nog maar voor de rijken van ons land.

Alles wordt omgezet in een lening, niks is meer gratis en de stimulans om verder te studeren wordt aan alle kanten geremd. Was Nederland tot voorkort nog een kennis economie, over een aantal jaren zal dat niet meer het geval zijn. Dan zijn de weinige, voor wie het nog mogelijk was, afgestudeerd.

Maar na een HBO bachelor nog een master halen? Dat wordt door deze regering de kop in gedrukt. Langer dan 5 jaar studeren is voor niemand met een normaal inkomen meer mogelijk.

Zelf heeft onze minister president Rutte heeft 7 jaar over zijn studie gedaan en minister Verhagen maar liefst 11 jaar. Dit zonder een al te grote schuld en een grote kans op de arbeidsmarkt.

Om kansen voor iedereen gelijk te houden hebben leningmaatschappijen ingesprongen en de drempel om een lening af te sluiten nog lager gemaakt. Dit ter bevordering van de gelijkheid in Nederland.

De bedragen die zij uitlenen zijn echter niet hoog genoeg om een studie van te kunnen betalen. Maar de mogelijkheid om geld te lenen zijn wel veel eenvoudiger gemaakt. Zo hoef je nu niet meer over een loonstrook te beschikken om een lening af te sluiten en wordt er ook geen bkr toetsing meer gedaan.